Ana içeriğe atla

Fransız Bir Ailenin Televizyon Odasında 500 Yıllık Brueghel Tablosu Bulundu



Genç Pieter Brueghel'e ait 500 yıllık bir tablo, bir ailenin evdeki bazı eşyaların değerini öğrenmesi için bir değerleme uzmanı davet ettikten sonra Kuzey Fransa'daki yeni evinin televizyon odasında bulundu. Associated Press'in Salı günü bildirdiğine göre , parça Paris'teki Daguerre müzayede evinde 850.000 dolara satıldı.


“Pek iyi aydınlatılmamış küçük bir televizyon odasına geldim. Daguerre'den bir değerleme uzmanı olan Malo de Lussac, Associated Press'e verdiği demeçte: "odada tahminlerimi yapmaya başladım ve kapının arkasına baktığımda tablonun üçte ikisinin görülebildiğini gördüm . Ben de tabloyu böylelikle keşfettim. Bu bir sürpriz oldu" dedi.


Halkın Avukatı adlı tablonun 1615 ile 1617 yılları arasında yapıldığı sanılıyor ve Genç Brueghel'in en başarılı tasarımlarından birini temsil ediyor. Hayatı boyunca tablonun farklı formatlarda 20 kopyasını yaptı. Resim, avukatı görmek için sıraya giren köylüleri, onun gözüne girme umuduyla yumurta ve kümes hayvanları hediye ederek tasvir ediyor. Bazıları tabloyu köylülerin yıllık vergiyi ödediği bir sahne olarak yorumladığından tabloya Vergi Tahsildarlığı da deniyor .


Genç Pieter Brueghel ve babası Yaşlı Pieter Brueghel, Flaman Rönesansının (1500-1600) önemli figürleriydi. Yaşlı Brueghel, köylü yaşamını tasvir eden büyük, hareketli sahneler yaratan ve seleflerinin ve çağdaşlarının aksine portreler veya dini temalar çizmeyen, özellikle öncü bir figürdü . Genç Brueghel, köy yaşamını tasvirinde babasının izinden gitti, ancak Genç Brueghel aynı zamanda dini sahneler (bazıları yeraltı dünyasının grotesk tablolarını tasvir ediyor) ve bazı natürmortlar da çizdi.

Kaynak: Artnews

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ödül Aldı ama Vize Alamadı

Son dönemde yaşanan birbirinden ilginç vize krizlerine bir yenisi eklendi. Hollanda, Kraliyet Onur Ödülü verdiği yönetmen Kutluğ Ataman’a vize vermedi. Hollanda Kraliyeti’nin Onur Ödülü verdiği yönetmen Kutluğ Ataman Hollanda’dan vize alamadı. Son dönemde yaşanan vize krizlerine bir yenisi eklendi. Hollanda, Kraliyet Onur Ödülü’ne layık gördüğü yönetmene vize vermedi. Ataman olayı twitter hesabında paylaştı. Hollanda’dan Cevap Geldi Yönetmen, “Hollanda kraliyetinden “Avrupa kültürüne vermiş olduğum katkılardan” dolayı ödül aldım (ne katkısı sormayın, sadece sanatçıyım). Hollanda’ya gitmek gerekti. Vize vermediler. Bu vesileyle Avrupa kültürüne dışarıdan katkı veriyor olduğumu idrak ettim” diye yazarak durumu eleştirdi. Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu 1.3 milyon kez görüntülenen tweet’e yanıt verdi. Yönetmenden bir e-posta göndermesini isteyen konsolosluk, sürecin kontrol edileceğini yazdı. Ataman da e-postayı göndereceği cevabını verdi.

5.000 Yıllık Bir Gizem: İndus Vadisi Yazısını Çözene 1 Milyon Dolar Ödül!

 Tarih boyunca birçok antik uygarlık geride bıraktığı eserlerle günümüz insanına önemli ipuçları sundu. Mısır hiyeroglifleri, Sümer çivi yazısı ve Fenike alfabesi gibi sistemler, geçmişi anlamamıza yardımcı oldu. Ancak, bazı yazılar hâlâ gizemini koruyor ve arkeologlar ile dilbilimciler için büyük bir muamma olmayı sürdürüyor. Bunlardan biri de İndus Vadisi Uygarlığı’nın geride bıraktığı, şimdiye kadar çözülememiş 5.000 yıllık yazı sistemi. Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinin başbakanı M.K. Stalin, bu antik yazıyı çözen kişiye veya ekibe 1 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu. Bu duyuru, dünya çapındaki akademisyenlerin ve tarih meraklılarının dikkatini çekti. İndus Vadisi Uygarlığı ve Gizemli Yazısı İndus Vadisi Uygarlığı, yaklaşık M.Ö. 3300 ile M.Ö. 1300 yılları arasında Hindistan ve Pakistan’ın bugünkü topraklarında varlığını sürdüren gelişmiş bir medeniyetti. Harappa ve Mohenjo-Daro gibi büyük şehirleriyle bilinen bu uygarlık, gelişmiş şehir planlaması, kanalizasyon sistemleri...

Asi Ruhun Fırçası: Gustave Courbet ve Gerçekçiliğin Doğuşu

Sanat tarihinde bazı isimler vardır ki, eserleriyle olduğu kadar kişiliğiyle de akıllara kazınır. İşte Gustave Courbet de tam olarak böyle bir isim. 19. yüzyıl Fransası'nda sanat dünyasını kasıp kavuran gerçekçilik akımının öncüsü, asi ruhlu bir ressam... Gelin, birlikte bu etkileyici sanatçının dünyasına ve eserlerine bir yolculuk yapalım. Doğu Fransa'nın Ornans kasabasında, varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Courbet, Paris'e hukuk okumaya gitse de kalbi hep sanat için attı. Louvre Müzesi'nin koridorlarında, eski ustaları inceleyerek kendi stilini geliştirmeye başladı. Ancak akademik sanatın katı kurallarına sıkışıp kalmak ona göre değildi. O, gündelik hayatı, sıradan insanları, doğayı olduğu gibi, tüm çıplaklığıyla tuvale yansıtmak istiyordu. İşte bu istek, onu "gerçekçilik" akımının öncüsü haline getirecekti. Courbet'nin en bilinen eserlerinden biri, hiç şüphesiz "Ornans'taki Cenaze Töreni" (A Burial At Ornans). Devasa boyutl...