Mona Lisa Taşınıyor

0


 Louvre Müzesi, 1779 yılından bu yana sahip olduğu Leonardo da Vinci’nin ünlü eseri Mona Lisa’nın sergilendiği yeri değiştireceğini açıkladı.

Müze direktörü Laurence des Cars, France Inter radyosuna verdiği demeçte, bu değişikliğin, Mona Lisa’yı ziyaret etmek için gelen kalabalıkların memnuniyetini artırmak amacıyla yapıldığını belirtti. Yeni yerleşim yerine dair kesin bilgiler henüz mevcut değil, ancak eserin müzenin yeraltı galerilerinden birine taşınabileceği üzerinde duruluyor.

Des Cars, “Müze müdürü olarak görevim, ziyaretçilerimize en iyi hizmeti sunmaktır. Mona Lisa gibi eserlerde ziyaretçi deneyiminin yetersiz olması bizleri üzmektedir,” dedi ve ekledi, “Bu yüzden, gerekli iyileştirmeler için Kültür Bakanlığı ile iş birliği yapmayı planlıyoruz.”

Dünya çapından Mona Lisa’yı görmeye gelen ziyaretçiler, uzun kuyruklarda beklemek, kalabalıkta sıkışıp kalmak ve eseri tam olarak göremeden fotoğraf çekmeye çalışmak gibi zorluklarla karşılaşıyorlar. CouponBirds adlı web sitesinin hazırladığı bir rapora göre, Louvre Müzesi’ni ziyaret eden 18 bin kişinin yorumları incelendiğinde, ziyaretçilerin %27,6’sı izleme deneyiminden, %37,1’i ise eserin kendisinden olumsuz şekilde bahsetmiş. “Kalabalık”, “Zor” ve “Hayal kırıklığı” gibi ifadelerle dolu yorumlar yapılmış.

Des Cars, Mona Lisa’nın taşınacağı yeraltı galerisinin geniş olacağını ve şu anki güvenlik camının arkasında küçük görünen eserin daha iyi sergileneceğini ifade etti.

Le Figaro gazetesine konuşan 16. yüzyıl İtalyan resimleri baş küratörü Vincent Delieuvin ise, “Bu değişikliği uzun süredir düşünüyorduk ve şimdi herkes aynı fikirde,” dedi. “Leonardo da Vinci, eseri inceleyen kişiyle doğrudan bir bağ kurmayı amaçlamıştır.” şeklinde konuştu.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)