Gustav Klimt'in Tablosu 32 Milyon Dolara Satıldı

0


 Gustav Klimt'in uzun yıllardır kayıp olan ve son zamanlarda gündeme gelen portresi, Viyana'daki Im Kinsky müzayede evinde 32 milyon dolarlık bir fiyatla satıldı. "Fräulein Lieser'ın Portresi" adlı bu eserin değeri, 30 milyon ile 50 milyon euro (yaklaşık 32,5 milyon ile 55 milyon dolar) arasında tahmin ediliyordu ve Hong Kong'dan bir danışmanlık firması olan Patti Wong & Associates tarafından temsil edilen bir alıcı tarafından satın alındı.


Im Kinsky'nin modern sanatlar bölümü başkanı Claudia Mörth-Gasser, satıştan ötürü memnuniyetini ifade ederken, eserin mükemmel durumda korunduğunu ve satışın beklenen bir sonuç olduğunu belirtti.


Bu rekor kıran satıştan önce, müzayede evinin en yüksek fiyat rekoru, Egon Schiele'nin bir eseri için alınan 6,1 milyon dolar idi. Viyana'daki Secession sanat hareketinin öncülerinden olan Klimt'in eseri için ödenen bu fiyat, Avusturya'daki bir müzayede evi tarafından bugüne kadar elde edilen en yüksek meblağ oldu.


Gustav Klimt'in yüz yıldır kayıp olduğu düşünülen "Fraulein Lieser'ın Portresi" isimli tablosu, bu yılın başlarında Viyana'da bulundu. Bu portre, Viyana'da yaşamış zengin Yahudi sanayici Lieser ailesine aitti ve 1925'ten bu yana kayıptı. 1960'lardan itibaren eserin mevcut sahibinin elinde olduğu anlaşıldı ve açık artırmaya, eserin mevcut sahipleri ve Lieser ailesinin yasal varisleri adına çıkarıldı.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)